05.07.2023

Reprezentácia U12 - Zhodnotenie 3. hrací deň kvalifikácia ME, Bulharsko

3. hrací deň – zápas proti Bulharsku


V stredu nám v rozpise vyšiel zápas s domácim družstvom, ktoré sa tradične hrávajú v podvečer, čím nám vznikol časový priestor na menšie odreagovanie od baseballového diania. Využili sme ho na menšiu prechádzku centrom Sofie, aby deti videli mesto aj inak ako len spoza okna autobusu cestou na ihrisko. Samozrejme deťmi najočakávanejšia a najcennejšia bola zástavka v zmrzlinárni. 


Po menšom oddychu a skvelom obede v reštaurácií neďaleko od hotela nás už čakala cesta na ihrisko a príprava na zápas. V ňom sme dali priestor všetkým hráčom, ktorí ešte príležitosť nedostali, no v závere aj overené mená, ktoré v predchádzajúcich zápasoch výkonmi neoslnili. V útoku sme sa chvíľu trápili so šikovným nadhadzovačom súpera, no v ďalšom priebehu ho obrana veľmi nepodporila a kombinácia ich chýb, niekoľkých hitov a viacerých mét zdarma umožnilo našim hráčom skórovať až 14 krát. Po dvoch úspešných odpaloch si pripísali Ondrej Kotlárik, Damian Turinič, po jednom Jakub Miko a Gabo Hečko. Na nadhode sme postupne vystriedali 4 nadhadzovačov aby tak získavali cenné skúsenosti do budúcnosti. Všetci si svoje úlohy splnili, hoci Jakub Miko sa nevyhol v druhej zmene slabšej chvíľke. Po následnom striedaní Paťo Tietz skvelým výkonom zabránil zlomu v zápase. V posledných dvoch zmenách opäť dobrý výkon predviedli Mathias Daniš a Lili Zambojová. 


Vyzdvihnúť musím v tomto zápase obranu. Vo veľmi dobrom svetle sa ukázal catcher Damian Turinič, ktorý sa zároveň pri dvoch faul balloch presvedčil, že hra na tejto pozícii vie naozaj zabolieť. Ukázal však pevnú vôľu a dokázal pokračovať v dobrom výkone. Vynikajúcimi príhodmi zo zadného poľa sa blysol Jakub Mišák čím vyautoval hráčov na tretej a domácej méte. No čerešničku na tortu pridal Jerguš Benák, ktorý obetavým nasadením zahral posledný aut zápasu chytením odpalu zo vzduchu v efektnej rybičke. Slovenské družstvo tak získalo prvú výhru, na ktorú bude mať možnosť nadviazať ďalší deň v zápase proti Maďarsku. Držte palce.




Text: Matúš Miko, Head Coach Baseball U12

Foto: Matúš Mikto


Našli ste v tomto článku chybu? Prosím napíšte nám na e-mail.

ĎakujemeTÍM SBF