02.04.2024

Prípravné zápasy mužskej reprezentácie

Na slovenskú baseballovú reprezentáciu tento rok čaká kvalifikácia o postup na Majstrovstvá Európy v roku 2025. Preto cez veľkonočný víkend pod vedením trénera Mateja Šišoláka absolvovali krátke sústredenie a tri priateľské zápasy s mužstvami zo zahraničia.

Tréneri do prípravy zapojili mladé nádeje slovenského baseballu a počíta sa s nimi do ďalších rokov. Tie postupne odohrali zápas proti tímu Diving Ducks hrajúcemu rakúsku Bundesligu a v nedeľu dvojzápas proti českému celku SaBaTPraha.

Slováci nakoniec nenašli ani v jednom z duelov recept na víťazstvo a pripísali si tri prehry. Najbližšie k nemu mali v poslednom zápase, keď SaBaTu podľahli 6-7. 

„Náš cieľ je kvalifikácia v Belehrade a teraz sme vo fáze hľadaní ideálneho tímu. V širšom kádri máme 25 hráčov a 20 z nich bolo na tomto sústredení. Pre mnohých to bolo prvýkrát, čo boli vonku. Prispôsobená tomu bola ja rotácia nadhadzovačov, aby sa každý ukázal a nehralo sa apriori na víťazstvo,“ hodnotil prípravu tréner Matej Šišolák. „Ukázalo sa, že máme problém na pálke a na tom musíme ešte zamakať. Veľmi sa mi páčili výkony súrodencov Chrvalovcov. Ukázali sa ako univerzálni hráči, rýchli a fyzicky dobre pripravení. Otázkou je, či tím ešte nedoplníme skúsenejšími hráčmi.“

Slovenskú reprezentáciu pred kvalifikáciou na ME čaká ešte jeden spoločný tréning v máji a následne Pražský baseballový týždeň, ktorý bude už ostrou prípravou pred vyvrcholením reprezentačnej sezóny.



Text: Ján Jabrocký

Foto: Pavol Teslík


Našli ste v tomto článku chybu? Prosím napíšte nám na e-mail.

ĎakujemeTÍM SBF