03.06.2024

Sumár 9. hracieho týždňa

Deviaty hrací týždeň priniesol opäť lákavé zápasy a zaujímavé výsledky, a to v mužských aj mládežníckych kategóriách. Okrem pravidelnej ligy žiakov do 12 rokov boli veľmi aktívni aj žiaci v kategórii U10. Tí po odohratí ligového turnaja v Trnave vycestovali do Česka, kde momentálne hrajú prestížny medzinárodný turnaj SuperCup.

Slovenská Baseballová Liga

V stredu to baseballom žilo najmä na ihrisku Angels. Trnavské derby s víťazným koncom pre tím Angels U23. Samuel Holekši odhádzal za víťazné družstvo 7 inningov, pripísal si na konto 10 strike-outov. Zápas na kopci uzavrel Samuel Deák, ktorý nedovolil ani jeden dobeh. Angels U23 odpálili na FIlipa Borisa aj Mareka Červeného zhodne po 3 úspešné odpaly, čo vďaka dobrému výkonu v poli stačilo na víťazstvo. Dva hity si pripísal Samuel Chrvala. Po stredajšom zápase je teda jasné, že Angels U23 skončia z trnavských tímov na vyššej priečke v tabuľke základnej časti SBL

Tím123456789RHE
Angels000001000105
Angels U2300002101X462

V sobotu 1. júna sa uskutočnilo v Podunajských Biskupiciach derby „Áčka“ proti „Béčku“ Apolla Bratislava. Favorit sa nenechal zaskočiť, hneď v prvom inningu skóroval 7-krát. Zápas sa ale hral na plných 9 inningov, počas ktorých sa premiérovo túto sezónu v drese majstra predstavili mladé posily – Liam Felix, Jacob Ritter a Timothy Dixon. Jednou z hlavných postáv zápasu bol ale odchovanec Adam Zacko, ktorý odpálil tri hity a pripísal si aj výhru na kopci. Apollo Bratislava ostáva aj po šiestich dueloch nezdolané, sily si najbližšie zmeria s mladíkmi z Trnavy

Tím123456789RHE
Apollo7000010008110
Apollo „B“000200000262

Žiacke kategórie

Žiacka liga do 12 rokov mala na programe iba jeden dvojzápas, no jednalo sa o výnimočnú udalosť. Bol to prvý ligový zápas na košickom ihrisku po desiatich rokoch. Do metropoly východu vycestovali žiaci z Jelky, ktorí potvrdili rolu favorita a proti nováčikovi ligy vyhrali v oboch zápasoch. Oba tímy si pripísali veľa úspešných odpalov, na kopci hrali hlavnú úlohu Benjamín Panák za tím Maceitos a Augustín Fedák za domáci Akademik Košice.

Žiaci U10 odohrali na program bohatý ligový turnaj v Trnave, po ktorom ich čakal jeden z hlavných eventov roka pre túto kategóriu. SuperCup je najväčším medzinárodným turnajom vo vekovej kategórii do 10 rokov na kontinente a je výkladňou skriňou európskeho mládežníckeho baseballu. Slovenský tím bojoval v základnej skupine so štyroma českými družstvami a rakúskym tímom Wanderers. V tejto silnej konkurencii obsadili druhé miesto, prvenstvo si nenechali ujsť domáci žiaci z Hlubokej.

Viac informácii o tomto turnaji, ako aj vyjadrenia trénerov a aktuálne fotografie nájdete na sociálnych sieťach slovenskej baseballovej federácie.


Text: Max Martin

Foto: Dominik Pituch, Roman Holekši