27.06.2024

Žiacka liga má za sebou základnú časť

Základná časť slovenskej ligy žiakov do 12 rokov vyvrcholila 27. júna atraktívnym súbojom dvoch najlepších tímov. Angels Trnava a ich modrý tím hostili doma žiakov z Jelky, ktorí v prvom vzájomnom zápase odišli s výhrou.

V odvete trnavské družstvo nedovolilo ďalšie prekvapenie a vyhralo v pomere 6:1. Za domácich väčšinu zápasu odhádzal Jerguš Benák, doplnil ho Ondrej Kotlárik. Trnavskému útoku sa proti Navrátilovi a Serdelovi darilo, domáci odpálili 6 hitov.

Maceitos Jelka aj Angels Trnava „Modrí“ majú teda na konci základnej časti zhodne 9 výhier a 1 prehru. Na treťom mieste sa umiestnilo Apollo Bratislava, ktoré našlo premožiteľov iba vo vyššie spomínaných tímoch. Na štvrtom mieste skončila Skalica, ktorá dokázala poraziť „Šedý“ tím Angels Trnava umiestnený na piatej priečke. Nováčikovi ligy z Košíc sa nepodarilo zvíťaziť ani raz.

Oproti minulej sezóne je viditeľný veľký progres u mladíkov z Jelky, ktorí sa z posledného miesta v roku 2023 vypracovali na čelo tohtoročnej tabuľky. Košický tím bol vítaným spestrením ligy, žiaci z Východu ukázali potenciál v budúcich sezónach zabojovať s rovesníkmi o prvé víťazstvá. Aj tento rok je jedným z hlavných favoritov družstvo z Trnavy, ktoré minulý rok porazilo bratislavské Apollo vo finále. Tohtoročné play-off sľubuje vyrovnané a napínavé súboje, na ktoré sa tešíme už teraz.


Text: Max Martin

Foto: Dominik Pituch