02.09.2024

Začínajú boje o titul majstra Slovenska

Počas letných mesiacov sa odohrali rozhodujúce duely nadstavby SBL, v ktorých sa definitívne uzavrelo poradie tímov. Na prvom mieste bez prehry sa umiestnil obhajca titulu Apollo Bratislava, z druhého miesta postupujú Skaličania. Účasť v semifinále si zaručili aj mladíci Angels Trnava U23, ktorí postupujú z tretieho miesta v nadstavbe TOP4. Družstvám Akademik Košice a Fooze Bratislava sa ligová sezóna skončila. Nič ale nie je stratené pre víťaza spodnej časti nadstavby – „Béčko“ Apolla Bratislava.

Tím Angels Trnava, ktorý sa umiestnil v základnej skupine aj v nadstavbe na štvrtom mieste, stále nemá žiadnu istotu účasti v semifinále. V súboji o takzvanú „divokú kartu“ (angl. Wild Card) sa im totiž postaví „Béčko“ Apolla Bratislava. Tento tím totiž vyhral spodnú časť nadstavby, kde ich nezastavili Košice, ani bratislavské Fooze. Víťaza Wild Card zápasu bude čakať v semifinále Apollo Bratislava.

Druhá semifinálová dvojica ponúkne veľmi zaujímavé duely Outmenov zo Skalice proti Angels Trnava U23. Oba tieto tímy majú ambíciu ukončiť hegemóniu Apolla Bratislava, budú však najprv musieť vydať zo seba maximum v semifinálových zápasoch. Počas sezóny sa viac darilo tímu zo Záhoria, no trnavskí mladíci budú chcieť využiť svoju dravosť pre postup cez rivalov zo Skalice. Táto séria odštartuje 14. septembra v Trnave, na druhý deň sa presunie do Kátova na Záhorí.

Wild Card zápas sa hrá na 1 víťazstvo. Semifinálove duely však budú hrané na dve víťazstvá, čo preverí aj šírku kádra jednotlivých tímov. Finále Slovenskej Baseballovej Ligy sa odohrá až na 3 víťazné zápasy, a to koncom mesiaca september.


Spracoval: Max Martin