07.10.2024

Apollo Bratislava obhájilo titul majstra Slovenska

Krásne výkony počas celej sezóny zabezpečili Apollu postup do finále. V ňom sa postavili ambicióznej mladej Trnave, ktorá určite nešla do tejto série bez nádejí. Skúsenosti, poctivá práca a dobré mentálne nastavenie však priniesli majstrom výhru 3:0 v sérii. Napriek tomu, že všetky zápasy boli naozaj vyrovnané, Apollo ich vždy doviedlo do úspešného konca.

V nedeľu 6.10. začali zápas lepšie Trnavčania, ktorí vstúpili do prvého inningu tromi dobehmi. Angels viedli ešte aj v siedmom inningu, kedy ale situáciu zmenil homerun Mateja Rudohradského – catchera Apolla Bratislava. Na to už hostia nedokázali zareagovať a tím z hlavného mesta sa tešil 11-temu titulu v rade. Celkovo je to pre Apollo už 13-ty titul a o status najúspešnejšieho slovenského klubu sa delia so svojimi rivalmi z Trnavy.

Po mimoriadne úspešnom ukončení sezóny sme vyspovedali nadhadzovača Apolla Bratislava Adama Zacka. Ten si túto sezónu pripísal až 7 výhier na kopci, ERA na úrovni 2,47, navyše štartoval aj v rozhodujúcom treťom zápase finálovej série.

Rozhovor s nadhadzovačom Apolla – Adamom Zackom:

Začneme trošku netradične – čo znázorňuje aligátor, váš maskot, ktorého sme si všimli počas finále?

„Trnava sa v jednom rozhovore o finálových predikciách vyjadrila, že najľahšie sa loví nasýtený aligátor. My sme si z toho urobili trošku srandu a urobili si z aligátora maskota.“

Vy očividne ešte nasýtení nie ste, pripisujete si 11-ty titul v rade, čo je obrovský úspech. Taká šnúra úspechov jasne ukazuje, že viete, čo robíte. Je ešte niečo, na čom by ste chceli v blízkej dobe zapracovať?

„Pomaly nastáva obmena kádra a snažíme sa s tým popasovať. Momentálne máme v tíme taký mix starších a mladých chalanov, postupne ale budú tí starší končiť. Pripravujeme sa na tento vývoj a omladzovanie kádra bude teraz veľmi dôležité.“

Fanúšikovia aj súperi si určite u vás všimli, že väčšinu zápasov počas sezóny si hádzal ty a Juro Bartók. Uvidíme čoskoro vo vašej rotácii nadhadzovačov aj nové, mladé talenty?

„Určite áno. V kategóriach U15 aj U18 sú chlapci, ktorí sú naozaj šikovní a vedia, čo robia. Bude treba ešte s nimi trocha popracovať, možno aj na mentálnej stránke. Viacero mladíkov sa snažíme zapájať aj v chorvátskej lige, kde sú naozaj ťažké zápasy, ktoré nás všetkých posúvajú vpred.“

Ešte jedna otázka priamo na teba – cítiš sa, že už si na svojom baseballovom zenite? Máš 23 rokov a za sebou veľa športových úspechov, čo od teba očakávať v najbližších rokoch?

„Začínam už 18-ty rok v baseballe. Pred pár rokmi som mal aj zranenie, ktoré pociťujem doteraz. Túto sezónu som sa už ale cítil baseballovo dobre, možno aj lepšie ako predtým. Verím tomu, že to ešte kvalitou pôjde hore a pár rokov snáď ešte zvládnem 🙂 „

Gratulujeme tímu Apollo Bratislava k zisku majstrovského titulu ďakujeme za reklamu, ktorú robia nášmu športu doma aj v zahraničí.


Spracoval: Max Martin

Foto: Dominik Pituch