14.10.2024

Spoznali sme majstrov v mládežníckych kategóriách

Cez víkend sa odohrali posledné finálové turnaje v mládežníckych kategóriách, a to kadeti do 15 rokov a juniori do 23 rokov. Dnes už teda poznáme víťazov všetkých kategórií v sezóne 2024, ktorých si predstavíme v dnešnom článku.

Kategória U23

Táto kategória odohrala v nedeľu finálový turnaj, ktorého sa zúčastnili tímy zo Skalice, Trnavy a Bratislavy. V prvom zápase porazilo domáce Apollo Skalicu v 18:0, kedy si výhru na kopci za domácich pripísal Slavomír Masác. Samuel Holekši za Trnavu režíroval druhý zápas Skaličanov, ktorí podľahli súperom 12:1 a obsadili tak bronzovú pozíciu. O majstrovi v tejto kategórii sa teda rozhodlo v treťom nedeľnom zápase, ktorý bol 7 inningov vyrovnaný. Až posledný ôsmy inning rozhodol o víťazovi, ktorým sa stalo domáce Apollo Bratislava. Celý zápas odhádzal Adam Zacko, ktorý tak získal druhú zlatú medailu v sezóne 2024.

Kategória U18

Finálový zápas juniorov sa odohral v nedeľu 6. októbra na ihrisku v Podunajských Biskupiciach. Proti sebe sa postavili tímy z dvoch najúspešnejších klubov – Apollo Bratislava a Angels Trnava. Samuel Deák a Filip Boris z tímu hostí dovolili Bratislavčanom iba jediný hit, naopak Angels vyťažili z príležitostí v útoku maximum a skórovali 7 krát. Víťazom juniorských majstrovstiev Slovenska sa teda stalo družstvo Trnavy, ktoré vyhralo 7:0.

Kategória U15

Majstrovstiev Slovenska kadetov sa zúčastnili tri družstvá, a to domáca Trnava, Apollo Bratislava a Akademik Košice. V prvom zápase vyhrali domáci nad Apollom 12:9, čo sa počas dňa ukázalo byť kľúčovým zápasom. Nováčik tejto kategórie z Východu totiž proti skúseným súperom nedokázal pripísať výhru, v oboch zápasoch prehral o rozdiel. Majstrom Slovenska sa stali kadeti Angels Trnava.

Kategória U12

Liga žiakov do 12 rokov mala tento rok šiestich účastníkov, a to Akademik Košice, Maceitos Jelka, Angels Trnava „Šedý“, Angels Trnava „Modrý“, Apollo Bratislava a Outmen Skalica. S bilanciou 9:1 postúpili do finále Jelka a „Modrá“ Trnava, bez výhry v lige ostali Košice. Do finále sa ale podarilo prebojovať bratislavskému Apollu, ktoré podľahlo v rozhodujúcom zápase „modrej“ Trnave 9:0. Aj v tejto kategórii sa teda majstrami stali Angels. Zápas o bronzovú priečku medzi Jelkou a Skalicou sa odohrá koncom mesiaca október.

Kategória U10

V tejto kategórii sa hrala liga formátom otvorených turnajov, ktorých sa zúčastnilo 6 družstiev. Bez výhry ostal iba tím Angels Trnava „Červený“. Jednu výhru zaknihovali hráči Maceitos Jelka, 4 víťazstvá si pripísali Panthers Trnava a Apollo Bratislava „B“. O titul majstra Slovenska bojovali do konca sezóny tradiční rivali, z ktorých nakoniec na vrch mali hráči Apolla Bratislava. Na striebornej priečke sa umiestnil modrý tím Angels Trnava.

Kategória U8

Majstrovstvá Slovenska U8 sa konali na trnavskom ihrisku Panthers pod umelým osvetlením. Na prvom miestne sa umiestnil tím Angels Trnava, strieborné miesto brali domáci Panthers. Okrem trnavských tímov sa turnaja zúčastnili aj hráči a hráčky nového bratislavského klubu Panthers Bratislava.

Turnaj U8. Foto: Panthers Trnava


Spracoval: Max Martin